Het Middenhuis

middenhuis@gmail.com

Het Middenhuis - officieel Projecthuis Leesten - is een veelzijdig te gebruiken gemeenschapshuis in de nieuwbouwwijk Leesten in Zutphen. Het is gelegen in het centrum van het sociaal-ecologisch woonproject VWZ - De Groene Marke.

Het huis is bedoeld als werk- en ontmoetingsruimte; zowel voor de bewoners als voor mensen 'van buiten'. De diverse ruimten worden zowel permanent als tijdelijk verhuurd. De gespreksruimte is permanent verhuurd. De Grote zaal, de Foyer, 't Overvloed en de keuken zijn bedoeld voor de tijdelijke verhuur: cursussen, culturele uitvoeringen, vergaderingen en bijeenkomsten.

In eigen regie en met veel zelfwerkzaamheid is het Middenhuis tot stand gekomen. Bij de materiaalkeuze voor de bouw is met name gelet op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Zo bestaat de fundering uit schuimbeton en de opbouw uit houtskelet met vlasisolatie, houtvezelplaten, leem, western red cedar en keramische dakpannen. Door een combinatie van extra isolatie en een mix van CV-systemen (wand- en vloerverwarming, radiatoren) en natuurlijke ventilatie is een prettig en gezond binnenklimaat en energiezuinig gebouw ontstaan.

Het beheer wordt gedaan door mensen van de Middenhuisgroep. Zij treden op als gastvrouw en regelen onderling verdere taken als administratie, verhuur e.d. Tevens is de Middenhuisgroep aanspreekpunt voor bezoekers, verzorgt rondleidingen, geeft voorlichting en informatie. Naast de zorg voor het Middenhuis en de aangrenzende terrassen draagt de Middenhuisgroep zorg voor een ongestoorde voortgang van de activiteiten binnen en de veiligheid. Eindverantwoordelijke is het Stichtingsbestuur van de Stichting Projecthuis VWZ.

Ster Doorkijkje Steentjes buiten Keuken